London Juni 2019

Vacations and shopping sprees..

juni 17, 2019

“…These are a few of her favorite things” siger sangteksten fra Good Charlotte.

Man skal nok ikke tage det for bogstaveligt og nok heller ikke i kontekst til resten af sangteksten. Men. Jeg følte lidt jeg havde fået skabt et tema omkring mine overskrifter på denne rejse, så det sidste post fra London, kunne jo ikke være anderledes.

Jeg skal hilse at sige at det tog sin tid at finde frem til en sangtekst med noget shopping, haha. Det var lidt nemmere de andre dage.

Nu det så er på plads, så er vi nået til min sidste dag alene i London. Sent i aften/nat kommer søster og niece og i morgen står den på lidt sightseeing med dem, inden Spice Girls indtager Wembley og det forhåbentlig bliver en cool aften!

Undgå det uundgåelige

Jeg har de sidste par dage virkelig gjort alt for at undgå seværdighederne her i London, fordi vi sammen skulle se dem på fredag – og det skal jeg lige hilse at sige er ret svært.

Det gjorde også torsdagen endnu mere udfordret. For hvad skulle jeg dog tage mig til, når ikke det måtte være seværdighederne. Jeg måtte spørge efter hjælp, måske var der en perle jeg havde overset og som jeg kunne bruge tid på her i London indtil jeg endelig måtte ‘slippe fri’ i morgen.

Og forslagene var fine. Størstedelen handlede dog desværre om shopping.

Og til dem der kender mig bare lidt – så er shopping ikke lige frem “my thing”.

Tværtimod måske nærmere. Det er en ond pine at skulle shoppe. Nødvendigt onde.

Ja, altså med mindre man virkelig leder efter noget helt specielt og bare kan gå lige ind efter det. Men det sker vidst ret sjældent, i hvert fald for mig.

Jeg blev dog i løbet af morgenen enig med mig selv om, at jeg jo også som turist havde en eller anden form for interesse i at slentre på Oxford Street og Carnaby Street. Ja altså, så kunne jeg i hvert fald sige jeg HAVDE været der.

Så jeg gav efter. Og tog til Oxford Street, for at bruge den sidste dag dér og omkring. Jeg stod af tuben ved Oxford Circus og kom op til “overfladen” og silende regn. Great.

Når det hele ikke er så slemt som man gør det til

Jo, jo, vejret var ganske elendigt, regn igen i dag, hvilket jo ikke just er det skønneste slentre-vejr, men et hurtigt stop i H&M og købe en elendig paraply, så var jeg uigennemtrængelig og opsat på, at dette NOK skulle blive fint. Jeg skulle bare sørge for at gå laaaangsomt. Og have tænkt over, at mine sko ikke var så uigennemtrængelige som jeg..

Nu var jeg her, og jeg havde i hvert fald ikke tænkt mig at tage hjem til hotellet og lave ingenting i dag, bare på grund af lidt regn (meget regn) og lidt våde sko.

Jeg gik lidt rundt på både Regent Street og Oxford Street uden at føle mig særlig inspireret af at gå ind i nogle butikker, så i stedet satte jeg mig lidt i tørvejr og fik en smoothie og en cookie på Pret a Manger.

Så kunne det bare regne ku’ det!

Da regnen var stilnet lidt af gik jeg mod Primark, for min veninde Anna havde sagt “tag derhen i det mindste”. Og sådan en shopping-newbie som mig, må hellere lytte lidt til andre.

På vejen faldt jeg over et par skrig neon Buffalo’s. Åh! Den gang i slut 90’erne og start 00’erne. For pokker hvor jeg savnede og savner mine Buffs. Og de var fandme seje i neon skrig orange! Men men. 1500 kr var også mange penge bare for sjov. Og det viste sig efterfølgende at de slet ikke havde dem i min størrelse.

Jeg fortsatte mod Primark, som så bare lå i den totalt modsatte ende af Oxford Street end hvor jeg var stået af. Ja Ja, igen lidt tid at fordrive.

Da jeg endelig kom til Primark, endte jeg faktisk med at støde direkte ind i nogle virkelig lækre og flotte bluser lige da jeg kom ind og jeg blev overvældet af en følelse indeni som sagde “du skal have FARVER i dag!”.

And so I did. Jeg fandt spændende farver, lod mig drage af farverne i butikken i stedet for kun “indholdet”. Blev glad af farver. Og det var faktisk en meget sjov måde at shoppe på.

Yeah, I said it. Jeg shoppede. Og det føltes godt.

Primark var billigt og enkelt og havde også de lidt større størrelser, hvilket faktisk passede mig helt fint at det ikke var så opreklameret og dyrt.

Så jeg fik brugt lidt penge og tid. Jeg følte mig tilpas og lettere smilende over at jeg havde haft det helt fint med at shoppe.

Mer’ vil ha’ mer’

Omend træerne ikke gror ind i himlen, så havde jeg mod på at shoppe lidt mere – jeg havde jo tiden og en indre stemme der sagde “farver!”. Jeg undersøgte derfor, hvor der lå en “Evans” butik, fordi en af mine kolleger havde fortalt at det var en lækker butik til store piger.

Evans lå et par steder ved Oxford Street, men heldigvis også nærmest lige ved siden af Primark i nærheden af Marble Arch tube-stationen, som er der Oxford Street starter (eller slutter, hvad ved jeg).

Så jeg gik i Evans.

Og her lod jeg mig også tiltrække af farver og prøvede alt muligt i prøverum, just for the fun of it.

Ai ok, vi kan faktisk måske godt blive enige om, at det egentlig aldrig er direkte morsomt at være i prøverum. Besværligt og varmt er faktisk meget bedre ord at sætte på, men jeg var nødt til at blive ved med at være i en positiv stemning, ellers ville jeg aldrig komme igennem denne dag. Klokken var kun lige blevet 11.15 og jeg havde jo allerede været Oxford Street igennem.

Men også i Evans fik jeg købt bluser i skønne farver – sikke god jeg er til at shoppe omend jeg ikke er fan af det.

Skaf mig et toilet og noget mad

Jeg havde det sidste lange stykke tid mærket at jeg nok godt snart kunne bruge et toilet og da jeg endelig kom ud af Evans var det ved at være godt op over. Og når man skal bruge et toilet, så er der fucking ALDRIG et toilet. Så jeg drønede tilbage ned af Oxford Street og tog lidt sideveje også for at finde et sted til frokost og et toilet. Men dette var ikke bare lige sådan til.

Små løbende og lettere våd og anspændt fandt jeg dog endelig en restaurant “Zizzi” som så nogenlunde OK ud og havde ok priser og lidt pasta. Det havde jeg faktisk også lyst til.

Et hurtigt smut på toilettet og så bestille noget mad.

To og en halv time senere forlod jeg restauranten, med maven fuld af dejlig mad. Pasta med vildsvine-frikadeller og et glas rosé. Lækker lækker dessert med banan, mascarpone og chokolade i indbagt lækkerhed og en kop varm kakao med salty caramel syrup. Mmmm..

Og så føltes det også som om, at denne dag var brugt fint nok. Så jeg trillede mod Marble Arch igen og så pludselig en bus 74, som jeg havde set nede ved hotellet også. Jeg holdt godt øje med hvor den drejede hen, for så kunne jeg jo også lige nå at køre med de fine London-busser inden rejsen var slut.

Turen hjem til hotellet blev lidt længere nu det var med bus i stedet, men det er jo en god ting, når man gerne vil bruge tid.

Mine sidste timer alene blev brugt på langs i sengen på hotellet med engelsk quizshow. Så kan man da tale om at fordrive tiden max, haha.

Tak for denne gang kære læsere – vi ses ude i verden næste gang !

Only registered users can comment.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *